新作丨 正向共合 無色解构

2022-04-27 23:57
 
上帝所做的,胜过一切想象中的幸福行为,莫过于纯粹的思考,
而人的行为中最接近这种幸福的东西,也许是与思考最密切的活动。
What God has done is better than all imaginary acts of happiness, than pure thinking,
And the closest thing to this k
ind of happiness in human action is perhaps the activity most closely related to thinking. —— Aristotle
Design Concept
纯粹,恰是万物之美的基色。项目为本杰明涂料体验馆(Benjamin Moore),本案设计方【正向共合】,以大面积白调的无色之力,打造展馆建筑的极简结构。“故有之以为利,无之以为用”,《無色解构》的设计理念,即是有无相生。项目本身为涂料展厅,利用“无”的存在,更反衬“有”的色彩,利用冲击感的碰撞,调动对比感知,使纯净空间中的色彩,成为真正的焦点主角。
Purity is the foundation of all things. The project is the Benjamin Paint Experience Hall, designed by ZHANS, using a large area of white to create a minimalist architectural structure. Therefore, what is useful is beneficial, and what is not is useful. The design concept of 《Colorless Deconstruction》, is the symbiosis of existence and non-existence. The project itself is a paint exhibition hall. It uses the existence of nothing to contrast the existent color, and uses contrast to make the color in the space become the real protagonist.

                            
设计手法稳落于“极简主义,功能至上”的建筑思想之上,从门头到室内,每一处结构的形成,都相互关联,利用回环动线,与颜色的钥匙,解开空间的结构密码。
Minimalism, function first, from the door to the interior, the formation of every structure is interrelated, using lines, and the key of color to unlock the structural code of the space.

                            

                            
RED . Bright in the sun
强烈的视觉感,为访者塑造惊鸿一面的第一印象,由此开启展厅的体验之旅。极简线条与砖红大色块恰当配合,带动起纯色基调的灵动感,用设计的笔触,直白而艺术地诠释了展馆主题。
A strong sense of vision creates a deep first impression for visitors, thus starting the experience tour of the exhibition hall. The combination of minimalist lines and large brick red color blocks makes the space more lively. With the brushstrokes of design, the theme of the pavilion is bluntly and artistically interpreted.

                            

                            

                            

                            
简练的建筑语言,赋予展馆开阔明朗的格局。在几何构成的变化下,厅顶不是乏味的平面,曲度与直线交互,白色有了神采,空间有了韵律。同时用极简意形的物件补充空间,带入装点元素,使得疏朗的场域,兼具灵魂思想,而非流于表面的浮泛。
The concise architectural language gives the pavilion an open and clear pattern. Under the change of geometric composition, the roof of the hall is not a boring plane, the curvature interacts with the straight line, the white color has a spirit, and the space has a rhythm. At the same time, use objects to supplement the space and bring in decoration, so that the spacious space has soulful thoughts, not just blank space.

                            

                            

                            
Wide open space
空与满相宜的建筑构成,具有通透的呼吸感,置身其中,心境旷达,随由每日时间的推移,投射着天然光影的舞蹈剧目。梁顶上黑猫摆件优雅神秘,将氛围凝结成一种迷人语境,吸引着访者进一步向内探索。
In a space with a sense of breathing, the mood is very cheerful. Sunshine performs different dances over time. The black cat ornaments on the roof are elegant and mysterious, making the atmosphere charming and attracting visitors to continue to visit.

                            

                            

                            
高大的建筑,通常带有一种肃穆感,设计师在大门边的外墙下做了减法,恰当留空,使光源自然渡入,让空间获得独有的动态力量。在不同时间,不同程度的日影照耀下,建筑似乎有了创造力,自如地丰富本身的韵感,伴随着随机的效果创造,极简空间将发生无数次的偶然性浪漫。
Tall buildings usually have a sense of solemnity. The designer made a subtraction under the wall beside the gate to let the light source enter naturally and make the space dynamic. At different times and under different degrees of sunlight, the architecture seems to be creative, and the minimalist space has countless accidental romances.

                            

                            

                            

                            
隔墙将内外空间区分开,界限清晰,而又浑然一体,随着预设动线游览,即进入不同的功能分区。游走中感受秩序感,思潮与引线一起浮动,访者切身代入,与空间同频呼吸,收获独特的参观体验。
The partition wall separates the inner and outer spaces, with clear boundaries and a whole. Continue to explore and enter into different functional divisions. Feel the order, the ideas swim with the clues, the visitor and the space breathe together.

                            

                            

                            

                            

                            
亚克力涂料色卡,序列有秩地展示于墙面之上,白幕背景墙,为访者与色彩的近距离对视,提供了纯粹的互动空间。展厅剥离硬性的商业功能,转而获得现代设计的艺术升华,塑成博物馆式的文化展列形态,即能够产生真正有共鸣的交流。
The acrylic paint color card is displayed on the wall in an orderly manner, and the white background wall allows visitors to interact with the color card at close range. Not a traditional commercial exhibition hall, but through artistic design, it becomes a museum-like cultural display that can really resonate.

                            
The intersection of
rationality and aesthetics
隔墙上的长型空洞,成为内外部空间的一扇窗,隐隐约约层叠次落。灰色方形横直而出,与周围的白色产生对比,并丰富视觉上的立体度,石块布景未经雕琢,静置于灰板上,泻涌原生质感,自然生息在空间里轻轻流淌。
The space on the partition wall becomes a window for the interior and exterior spaces, with a sense of hierarchy. The grey squares sway sideways, contrasting with the surrounding white and enriching the visual three-dimensionality. Natural stone ornaments are placed on it, which is very natural and ecological.

                            
从门头处的自然光影,到会客厅区域的模拟生态光线,体现不同场景功能的光学运用,将自然与现代力量恰到好处的融合,保留建筑的纯粹本真,以及现代化设计感。室内的家具陈设,选用不同的立体几何元素组构,让访者沉浸在几何空间的诗性美学里,创造灵气与匠心相和的艺术天地。
From the light and shadow at the door to the simulated ecological light in the living room area, it reflects the optical application of different scene functions. Integrate nature with modern design, preserve the nature of the building, as well as the sense of design. The interior furniture uses different combinations of three-dimensional geometric elements to immerse visitors in a poetic space and create an artistic world.

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            

                            
Show with color
几何架构与纯白背景,拓宽了空间的尺度,取于自然的原石与超现实感金属球的融入,又将思维发散。投射于立圆镜面的迷离影像,折转虚幻,彼时,此刻,未来,交汇于此,显露设计艺术无限延展的生命力。
Geometric structure and pure white background make the space wider. The integration of natural stones and surreal metal balls spreads the imagination. The mirror reflection of the metal ball is very psychedelic. The past, the present, and the future all come together to demonstrate the infinite vitality of design art.

                            

                            

                            

                            
回环曲路的展厅动线,无形中引导访客自然流动到每个区域,不错过每一处的空间展列。后方场域为涂料墙展示,契合本项目主旨。随处可见几何线性设计,方与曲,正与柔,平面与立体,色彩与色彩,微妙地互相平衡,并产生印象深刻的戏剧演变。
The looped exhibition hall route guides visitors to each area invisibly, and does not miss the space exhibition in every place. The final space is the paint display wall, which fits the theme of this project. Geometric design can be seen everywhere, square and curve, regular and soft, plane and three-dimensional, color and color, balance each other, resulting in dramatic evolution.

                            

                            

                            

                            
顶部补光为空间主角而生,在建筑之力的作用下微微曲环内陷,宛若舞台追光灯,探照焦点,定格视线,纯粹意境里追逐色彩反应,余韵无穷。
The top fill light is born for the protagonist of the space. It is designed in a concave shape, just like a stage spotlight, chasing the focus color in the space.

                            

                            

                            

                            
建筑空间设计的材质,光影,结构,颜色,皆是设计师独有的语言词汇,以表达触动人心,完成与观者之间的精神领域对话。《無色结构》,停住这一刻,在无性色的广阔无垠中,心原上有缤彩跳动。
The material, light and shadow, structure and color of architectural space design are all the special language of the designer. Use expressions to move peoples hearts and complete the spiritual dialogue with visitors. Colorless Deconstruction, keep this moment, in the colorless expanse, there are colorful beatings on the heart.

                            
Information
Project name:《Colorless Deconstruction》
ZHANS · 正向共合
Design agency:ZHANS
Main case designer:XiaoQun Huang
杨桂纯、谢雪婷、杨冰敏
Involved in the design:Guichun Yang , Xueting Xie , Bingmin Yang
正向共合(广东)设计有限公司
Design team : ZHANS (Guangdong) Design Co., Ltd.
Project Location : Puning, Guangdong, China
Design time : 2021.07
Completion time : 2021.12
Project area : 300㎡
乳胶漆、木饰面、透光膜、玻璃
Main materials : latex paint, wood veneer, light-transmitting film, glass
Project Photography : Ouyang Yun
Project Video : 1988 Photography Workshop

                            
ZHANS · 正向共合
以“正”的思维核心,致力打造“极简主义,功能至上”的设计理念,持之以恒于“共生”与“融合”的人文价值观,即为「正向共合」。
With the core of positive thinking, it is committed to creating the design concept of minimalism, function first, and persevering in the humanistic values of symbiosis and integration, which is ZHANS.
「正向共合」设计由两位90后设计师联合创立于2021年,在这里,有一群志同道合的青年设计师,凝聚了当代设计界的新鲜血液,遵循“极简主义,功能至上”的建筑思想之上,以多元化理念创作设计;专注于商业,会所,住宅,别墅,办公等创意空间设计,致力提供室内外以及软装陈设一体化设计服务。
ZHANS design was co-founded in 2021 by two post-90s designers. Here, there are a group of like-minded young designers, which condense the fresh blood of the contemporary design field, and follow the principle of minimalism, function first. Based on architectural ideas, we create designs with diversified concepts; focus on creative space design such as business, clubs, residences, villas, offices, etc., and are committed to providing integrated design services for indoor and outdoor and soft furnishings.

                            

                            

                            
图片版权 Copyright :正向共合设计

                            
 

采集分享

举报

常井项

什么也没写

347 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    右键保存、高清大图仅支持VIP会员
    投稿

    rs@rushi.net

    微信交流群

    返回页面顶部
    名师作品集【专享】
    全网名师最多、更新最快、作品最全
    作品库【无限查阅、一键下载】
    全球最大室内作品库,超33万部
    精品资料【下载】
    全年精品资料更新超1000部
    灵感搜索【原图下载】
    中文搜索全球顶尖案例灵感图
    设计师生活馆【内购价】
    5大电商平台官方合作,专享内购价
    CAD库【模型下载】
    cad单体模型库精准搜索查找下载
    免广告打扰【屏蔽】
    屏蔽全站广告,享受纯净体验
    3D模型【送199币值199元】
    分享全网最新精品3D模型
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年