Urban Eco House Tecon Architects

2015-12-20 06:00
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
架构师提供的文本描述。未来居住地点的选择取决于赫拉斯特劳公园附近,这也决定了该地段的小面积,周围环绕着不受欢迎的邻近地区。这些条件的一个直接后果是空间的垂直发展(一楼车库,一楼起居区),二楼为睡眠区,三楼为休闲平台/水疗中心,以弥补院子水平上的小而阴凉的院子)。
Text description provided by the architects. The selection of the site for the future dwelling was determined by the proximity to Herastrau Park, which also determined the small size of the lot which is surrounded by undesirable neighboring areas.  A direct consequence of these conditions was the vertical development of the spaces (ground floor garage, first floor living quarters, second floor for sleeping area and the third floor for relaxation terrace/ spa to make up for the small and shady yard from the yard level).
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
虽然位置是在一个牢固的地点,相对较小的面积,以受益人的需要,有效地利用体积(设置和梯田在每一层)创造自然照明的绿色空间沿建筑物的高度。这一结果也得到了房子的半层部分,这创造了一个统一的内部空间,壮观,动态,流体,互动与巨大的流量和交通之间的水平。
Although the location is in a strongly established site, with relatively small lot as far the beneficiary’s needs, the efficient use of the volumes (set-backs and terraces on every level) creates naturally lit green spaces along the height of the building. This result also obtained also by half level sections of the house, which creates an unified interior space, spectacular, dynamic, fluid, interactive with great flow and traffic between levels.
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
就外观而言,建筑物的正面采用东南方向的光线,而街道的排列则由金属结构覆盖的露台维持,而露台是由活植物覆盖的。三楼的设置是为了不干扰街道的高度限制。
As far as the outside is concerned, the facade of the building follows the South-Eastern light, while the street alignment is sustained by the metal structure coated balconies which are covered by live vegetation. The third floor set back was meant not to interfere with the street height limit.
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
南面的容积切割有多种用途:避免将窗户直接靠在隔壁的建筑物上;为位于建筑物后面的房间提供东方自然光;为一楼和二楼提供西光;在一楼上新建一个额外的生活平台
The volumetric cut on the Southern face has multiple purpose: avoids placing the windows directly against the next door building; provides Eastern natural light for the rooms located in the back of the building; provides Western light for the first and second floors; create an additional living terrace over the first floor
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
楼梯和电梯是位于中央的地方,有玻璃墙和玻璃栏杆,它们通过允许空气从较低的楼层流向顶层露台出口,以及沿房屋高度的横向光线,形成了一个自然的通风塔。
The staircase and the elevator are places in a central location with glass walls and glass railing and they form a natural ventilation tower by allowing air flow from the lower floors to the top terrace exit, as well as lateral light going along the height of the house.
 Longitudinal Section

                            
项目的发展基于两个不同的方向,因为相互关联的结果不断交织在一起。被动架构元素(它降低了初始构造和)和主动系统元素。
The project development was based on two distinct directions, which because of the interconnected results were constantly intertwined. The PASSIVE architecture elements, (which lowers initial construction and) and PROACTIVE SYSTEMS elements.
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
被动建筑元素直接与周边地区的立地规划(阳光元素)联系在一起,即对赫拉斯劳公园的景观,我们特别注意以下几个要素:为暴露在阳光下的地区提供一些份额;在不锈钢网上使用常春藤,具有很高的太阳防护水平;热防护-16厘米岩石羊毛外保温;自然光和通风。
The passive architecture elements are directly connected with the site plan, which was meant to follow the cardinal point (sunny element,) by the neighboring areas, the view towards Herastrau Park.  We paid special attention to the following elements: providing some share for the sun exposed areas; the use of ivy on stainless steel net, which has high level of solar protection;  thermal protection -16cm rock wool exterior insulation; natural light and ventilation. 
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
集成了以下主动系统:热泵(带有燃气锅炉备用)地板基板辐射加热、壁面和天花板辐射加热和冷却、带热交换器的新鲜空气通风、太阳能电池板、SPA面积除湿器、发电机(尤其用于热泵但也用于照明)、高效LED解决方案,B.M.S。(楼宇管理系统)整个系统的中央控制。
The following active systems have been integrated: heat pump (with gas boiler backup,) floor baseboard radiation heating, wall and ceiling radiation heating and cooling, fresh air ventilation with heat exchanger, solar panels, spa area dehumidifier, electric generator (especially for the heat pump but also for lighting,) highly efficient LED solutions, B.M.S. (Building Management System) central control for the entire system.
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
该房子赢得了罗马尼亚国家建筑双年展住房部的价格(前aequo),布加勒斯特,2014年。
The House won the price (ex aequo) of the Housing Section of the Romanian National Architecture Biennale, Bucharest 2014.
 © Cosmin Dragomir
c.Cosmin Dragomi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Architects TECON Architects
Location București, Romania
Category Houses
Architects in Charge Bogdan Babici, Eliodor Streza
Photographs Cosmin Dragomir
Manufacturers Loading...

                    

举报

鲁引弓

什么也没写

1844 作品/ 0 人气

  • 别默默的看了,快登录帮我评论一下吧!:)

    注册 登录

    更多评论

    推荐作品


    相关文章

    下载

    加入到画夹管理

    添加画夹

    提示

    投稿

    rs@rushi.net

    交流反馈群

    715894730

    返回页面顶部
    开通如室年费VIP会员
    即可享受以下权益
    名师作品集订阅下载
    年更新300多名全球顶尖名师
    精品资料下载
    年更新1000多套精品资料
    名师与资料完善后,价格涨至699元/年